Kungsör vill ha EU-bidrag till kaj-renovering

Kajen i Kungsörs gästhamn måste renoveras, något som beräknas kosta omkring två miljoner kronor. För att få råd med det vill kommunen starta ett EU-projekt för att kunna få bidrag.
En lång träkaj i Kungsör används dels som gästhamn och dels av båtar som kör passagerartrafik på Mälaren. Men kajen är gammal och det har börjat bli problem, bland annat med sättningar; därför vill kultur- och fritidsnämnden att den ska renoveras. En beräkning som gjorts visar att det skulle kosta omkring två miljoner kronor. Kommunen hoppas kunna söka bidrag från EU, men att få bidrag bara till själva renoveringen tror kanslichefen Hans Westin blir svårt. Westin ska leda en arbetsgrupp inom kommunen för att se om man samtidigt kan göra en större turist- eller näringslivssatsning där renoveringen av kajen ingår som en del - på så sätt hoppas man samtidigt kunna få en del av kostnaden för renoveringen täckt av EU-bidrag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".