Länets SSU:are nöjda med kongressbeslut

SSU:s kongress valde idag 24-årige Ardalan Shekarabi från Uppsala till ny ordförande. Det var den kandidat som SSU-distriktet i Västmanland ville ha. Länsdelegationen fick också igenom andra beslut.
Västmanlands-delegationen har drivit frågan om att tillåta månggifte, och visserligen nämns inte ordet månggifte i förbundstyrelsens handlingsprogram, men i avsnittet om jämställdhet sägs: "SSU anser att alla människor ska vara suveräna att välja sin kärlek och om eller hur den ska manifesteras." Dessutom togs beslut om att kräva införandet av en neutral juridisk samlevnadsform som inte värderar kön och sexualitet. - Fantastiskt att detta gick igenom. Vi ville verkligen ha igenom motionen då staten rent principiellt inte ska lägga sig i vem eller vilka man ska leva med, säger Fredrik Pettersson, ombud från Västerås, i ett pressmeddelande. SSU-delegationen från Västmanland fick också igenom en motion om att statens monopol på tågtrafiken ska återinföras.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".