västerås

Troligen ingen närpolisstation på Bäckby

Just nu ser det inte ut som att området Bäckby i Västerås får någon närpolisstation. Det folkpartistiska kommunalrådet Roger Haddad har i en skrivelse till polismyndigheten begärt att frågan om närpolis på området ska prioriteras.

Men länspolismästare Lars Hallberg säger att det i nuläget inte är aktuellt med någon fast bemanning på området, men att Bäckbyborna snart kommer märka en skillnad mot tidigare.

- Vi kommer förmodligen inte att kunna sätta något närpoliskontor på Bäckby under det här året, men jag ska inte säga att det är helt uteslutet. Men som läget ser ut nu så lär det inte bli något kontor där ute, säger Lars Hallberg.

- Även om Bäckbyborna inte får ett eget poliskontor så kommer de att märka att polisens närvaro i området ökar under våren när polisen går in i en ny organisation där satsningen på polisens synlighet väger tungt, säger Lars Hallberg.

Och diskussionen om flera poliser på Bäckby pågår fortfarande mellan kommunen och polisen.

Kommunalrådet Roger Haddad som driver frågan om en närpolisstation säger att frågan är viktig.

- Jag tycker att den har en hög prioritet utifrån att jag vill att man ska arbeta mycket förebyggande. Kontaktpoliser med skolorna är ett jättebra initiativ som länspolismästaren har aviserat, men det här är nästa steg för att vi kan inte blunda för stadsdelar som haft lite bekymmer och att man bara går och väntar tills det händer något allvarligt, säger kommunalrådet Roger Haddad (FP).

Annika Nordin
annika.nordin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".