surahammar

Elev: "Jobbigt att inte få tag i en kurator vid behov"

Som vi berättat skiljer sig skolkuratorernas arbetsbörda kraftigt mellan de olika kommunerna. I Surahammar jobbar en kurator som har hand om drygt tusen elever fördelat på sex olika skolor.

I Arboga t ex finns två kuratorer som har hand om 800-1 000 elever vardera. I Surahammar finns det bara en kurator som ensam har hand om drygt 1 000 elever fördelat på sex olika skolor.

Elin Frydström går i sjuan på Skogslundsskolan i Surahammar, hon berättar att kuratorn för det mesta är på skolan på tisdagar och hon menar att det kan kännas jobbigt att inte få tag i en kurator när man behöver prata:

- Det känns dåligt, då får man kanske inte ur sig det man vill prata om, och då får man hålla inne med det. Men en kurator har mer än 1 000 elever på sitt bord, hur känns det egentligen, tycker du att det är tillräckligt för er elever?

- Ja, men alla får ju inte lika mycket tid som de skulle behöva, säger Linn Frydström till SR Västmanland.

Ingela Karlsson
ingela.karlsson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".