västerås

Hård kritik efter konkurs

Konkursen i bolaget MJP bygg har nu utretts av konkursförvaltaren. Det fattas 91 miljoner kronor för att täcka alla skulder som bolaget har, Den som får hårdast kritik av konkursförvaltaren är huvudägaren P-O Pettersson.

De som har drabbats hårdast av konkursen är underleverantörerna som jobbade med byggena av idrottsanläggningarna på Rocklunda. En leverantör är Aros Byggsmide där Tommy Lindgren är VD. Han tycker att det finns fog för kritiken mot P-O Pettersson.

- Ja, det får man väl hålla med om. Som han har gått fram i det här ärendet... det är under all kritik, säger Tommy Lindgren, VD för Aros Byggsmide.

Aros Byggsmide har ett 20-tal anställda. Om fordringarna på 2.1 miljoner kronor inte betalas kan det finnas risk att företaget får minska ner personalstyrkan.

- Som läget är nu, med lågkonjunkturen också, kan man räkna med att det blir vissa uppsägningar här framöver, säger Tommy Lindgren.

MJP Byggs konkursförvaltare, advokat Rolf Hansen, lägger  ett stort ansvar på P-O Pettersson som har varit huvudägare MJP Bygg. Han har styrt bygget av idrottsarenorna utan att bry sig om skriftliga avtal i alla fall.

”Övrig personal inom MJP, uten den direkta platsledningen, har haft ringa eller ingen insyn i hur projektet fortskridit”, skriver advokaten bland annat i förvaltarberättelsen.

P4 Västmanland har pratat med P-O Pettersson, men han vill inte kommentera advokatens förvaltarberättelse.

Kennet Lindquist
kennet.lindquist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista