Lyssna på allt om VSK:s 18:e SM-guld

Mesta Mästarna Västerås SK tog sitt 18:e SM-guld när de besegrade Edsbyn med 5-4 på Studenternas IP i Uppsala.
Här kan ni höra P4 Västmanlands bevakning både inför under och efter guldfinalen.

VSK hyllades på torget
Guldhjältarna i VSK hyllades av mängder med folk på torgscenen i centrala Västerås och P4 Västmanland var där och sände direkt.

Bandyhjältarna gästade studionTre av Västerås SK:s bandyhjältar, Patrik Anderbro (avslutade karriären med ett guld), Stefan Edberg (som tog guld i sin första SM-final) och Tobias Holmberg (var finalens gigant och var inblandad i VSK:s samtliga mål) gästade P4 Västmanlands studio och programledaren Erika Andersson på måndagseftermiddagen.

Anders Lifs syn på finalen
Måndagmorgonens upplaga av Tänkvärt signerades av journalisten och författaren Anders Lif som gav sin syn på bandyfinalen.

Olle Wiberg: ”Guldet är hemma igen”
P4 Västmanland valde att punktmarkera VSK supporterförenings ordförande, Olle Wiberg, under SM-finalen i bandy då Grönvitt tog sitt 18:e SM-guld.

VSK-fansen laddar inför finalen
Några timmar innan SM-finalen i bandy mellan Västerås SK och Edsbyn började VSK-supportrarna att ladda upp inför den stora finalen.
- Att VSK är i final är så stort att man inte kan beskriva det. Vi vinner med 4-2, säger supportern Viktoria Isaksson.

Vi vinkade av när VSK åkte mot Uppsala
Reporter Martin Vare var med och kollade så att alla spelare hade alla saker med sig och vinkade av VSK-truppen när bussen lämnade Rocklunda och åkte mot Uppsala.

Hemma hos VSK-målvakten Kjörling
Dagen före den stora finalen hälsade P4 Västmanlands reporter Per Sandström på hos VSK:s målvakt Daniel Kjörling.

Sportsnack bandyspecial
Anders Öhlin (journalist på Vlt), Tobias ”Zocke” Johnsson (sportchef i Tillberga) och Olle Wiberg (ordförande i VSK:s supporterklubb) diskuterade SM-finalen i bandy.

Pressträff inför finalen
Under torsdagen var det pressträff i Uppsala inför SM-finalen och vi träffade VSK:s tränare Andreas Westman, lagkapten Magnus Joneby och Edsbyns tränare Ola Johansson.

Specialdesignade tröjor till fansen
Inför finalen har det blivit en hel del att göra för ett tryckeri i Västerås. Till fredagen ska hundratals specialdesignade
final-t-shirts vara klara för försäljning. majoriteten av tröjorna ser ut som en t-shirtvariant av lagets vita matchtröja och resten har ett hyllningstryck till VSKs Michael Carlsson.

Dramat i semifinalen
Inför över 6000 åskådare vann VSK den femte och avgörande semifinalen efter stor dramatik mot Sandviken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista