västerås

Oklart kring friidrotten i Västerås

Frågan om nedläggning eller inte av Västerås Friidrott dröjer. Under torsdagens årsmöte lät styrelsen medlemmarna själva diskutera klubbens framtid för att senare vid ett extra årsmöte besluta hur friidrottsklubben ska göra.

Det handlar om friidrottshallen i Västerås. En hall som Västerås Friidrott hyr av fastighetskontoret på Västerås stad, och det är kostnaden av detta 20-åriga hyresavtal som nu klubben aviserar att de i framtiden inte kan bära.

På årsmötet diskuterades i huvudsak två alternativ. Dels att, som styrelsen sa, gneta vidare för att försöka få ihop till alla kostnader och dels att lägga ner klubben innan den går i konkurs pga den dyra hallen.

En av medlemmarna som var med på årsmötet var medeldistanslöparen Jakob Lillberg han berättade att han tror det bästa vore att klubben lades ner:

- Det är väl lika bra att lägga ner klubben nu när det finns lite pengar kvar.

Ulf Sjöström som är ordförande i klubben skulle gärna vilja ett annat sorts hyresavtal och då inte med Fastighetskontoret som det är nu:

- Vi skulle som alla andra föreningar i stan hyra av kultur och fritidsförvaltningen och hyra friidrottshallen den tid då vi använder den.

Terje Lund
terje.lund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista