Västerås

Osäkert med satsningen på en stonepark

Framtiden för Västerås skejtare ser osäker ut, skejthallen Höjves framtid ser sedan tidigare osäker ut.

Finanskrisen har även gjort att kommunen är allt mer tveksam till att bygga den stonepark som man tidigare har börjat utreda möjligheterna för.

-Alla våra satsningar kommer verkligen att vägas på guldvåg nu, det är i princip ingenting som är heligt. Vi står inför en väldigt besvärlig situation gällande kommunens ekonomi, säger Mikael Damsgaard ordförande för kultur-, idrotts- och fritidsnämnden.

Det var den 8:e november 2007 som kommunfullmäktige tog beslut om att utreda möjligheterna till att anlägga en betongpark för skejtare i Västerås, en så kallad stonepark. I utredningen fann man 7 olika platser i närheten av centrala Västerås som man ansåg var lämpliga.
Anläggningen beräknades att kosta cirka 10 miljoner kronor.

Oskar Christenson satt med i utredningen för stoneparken eftersom han var ordförande för skejtföreningen Höjve.

-Självklart påverkar finanskrisen alla och det är ett jättehårt tryck på kommunerna att värdera varenda krona. Men jag hoppas och tror att det här projektet är så pass viktigt för kommunen att man satsar på det här. En stonepark skulle tillföra Västerås mycket.

Men ordförande Michael Damsgaard är tydlig med vad som nu gäller.

-Det är absolut ett viktigt område, men vi måste verkligen värdera varenda satsning.

Per Sandström
per.sandstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".