Nya regler kring livsmedelskontroll

Från och med årskiftet införs nya rutiner för hantering och tillsyn av livsmedel. Kraven skärps på restaurangägare och butiker att ha en bättre dokumentation av sin egen kontroll och tillsynen kommer att bli likvärdig över hela landet. Den nya rutinerna vid livsmedelshanteringen kommer att minska risken för salmonellasmitta tror livsmedelsinspektör Kerstin Paulsen vid Miljö och Hälsoskyddsförvaltningen i Västerås Stad.
Det är Livsmedelsverket som tagit fram de nya rutinerna. Först ut med att införa och genomföra en egen kontroll av sin livsmedelshantering blir storhushållen. Alla företag som sköter sin egenkontroll och dokumentation kommer att finnas på miljö- och hälsoskyddsförvaltningarnas hemsida. De företag och butiker som inte sköter sig kan i förlängningen förlora sitt tillstånda att hantera livsmedel, det säger Kerstin Paulsen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".