Krogar mot knark

Hur ser krogpersonal att en gäst är drogpåverkad? Svaret på den frågan tar deltagarna på konferensen Krogar mot knark med sig hem efter två dagars seminarium som startade idag i Västerås.

Lena Nyman som är alkoholsamordnare på Västerås stad berättar för P4 Västmanland att de under seminariet ska använda sig av väldigt mycket konkreta tips för hur man ska upptäcka drogerna på krogen. Hon nämner att de bland annat ska använda sig av några skådisar som helt enkelt spelar upp ett antal scener i utbildningssyfte.

Krogar mot knark är en nationell satsning som tog sin början i Stockholm 2001 och sen ett par år finns även denna satsning i Västerås. Tanken med projektet är att polisen, krogarna och kommunen ska komma till rätta med drogerna på krogen, via ett nära samarbete.

Hanna Owe är driftschef på en av Västerås största krogar och menar att Krogar mot knark ger bra utbildningsplattformar för krogpersonalen.

Hon säger också att de har en noll-policy på deras krog. Ingen anställd får använda droger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista