Hallstahammar

Polisen lättad över att försvunnen man hittats

Den 41-årige man som varit försvunnen i Hallstahammar sedan november förra året hittades död i Kolbäcksån i fredags. Mannen försvann efter ett krogbesök och sågs senast i centrala Hallstahammar vid tretiden natten till den 8 november. Redan tidigt misstänktes att den försvunne hade fallit i kanalen men det dröjde alltså flera månader innan han hittades.

- Det var så här att den försvunne mannens pappa var ute och tittade på isläget i Kolbäcksån därför att vi hade bestämt att vi skulle göra en ny sökning den här veckan. Och då ser han någonting som flyter i vattnet och får hjälp av två personer som är där för att titta på fåglar och som har kikare med sig. Och när de tittar lite närmare så ser de att det ser ut som att det är ett klädbylte som flyter i vattenytan och då ringer de polisens ledningscentral och de kommer ut och räddningstjänsten från Västerås larmas också ut med dykare, säger Per Ersgård, polisinspektör på närpolisen i Kolbäcksådalen.

Han fortsätter:

- Vi indentifierade honom genom körkort och andra tillhörigheter som han hade på sig i kläderna, säger Per Ersgård.

Redan tidigt misstänktes att den försvunne hade fallit i kanalen och man har letat efter honom vid ett flertal tillfällen men det dröjde alltså flera månader innan mannen hittades. Och att man nu har hittat honom är på ett sätt en lättnad både för de anhöriga och även för polisen:

- Ja, framförallt så har man ju fått ett avslut på allt letande och det tolkar jag som att man känner det som en befrielse att sökandet är slut. Sedan självklart har man ju mist en nära anhörig under sådana här former och det är ju fruktansvärt tragiskt och det har varit en enorm börda för de anhöriga. Jag som varit väldigt delaktig i sökandet känner en stor lättnad av att vi till slut har hittat honom så vi kan gå vidare, säger Per Ersgård från polisen.

Mannen har inte obducerats än men polisen misstänker inte något brott.

Jouko Kaijanen
jouko.kaijanen@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".