kolbäck

Majoriteten sviker vallöfte i Kolbäck

Det blir ingen fullstor idrottshall i Kolbäck under den här mandatperioden. Trots att det var ett av majoritetens vallöften. Frågan om en fullstor idrottshall har varit aktuell länge. För fyra år sedan byggdes en mindre hall bredvid Tunboskolan och tanken var att den skulle byggas ut till en fullstor hall under nästa år. 

Hittills har kommunen lagt undan 10 miljoner kronor för ändamålet men priset är det dubbla och kommunalrådet Catarina Petterson (S) i Hallstahammar gör bedömningen att de inte kan leva upp till sitt vallöfte på grund av det oroliga ekonomiska läget.

- Det är tråkigt att man inte kan leva upp till sina löften men ambitionen och viljan är att vi ska ha en fullstor hall i Kolbäck, säger Catarina Pettersson.

Sigurd Synnergård, gruppledare för folkpartiet, kallar beslutet ”ett stort svek mot Kolbäck”. Han tycker inte att pengar är något problem.

- Visst finns det pengar. Det är bara att göra en omfördelning av pengarna. Det är ett svaghetstecken att vi inte har en fullstor idtrottshall i kommunen, säger han.

Men något svek är det inte frågan om enligt Catarina Petterson.

- Jag tycker det är tråkigt att man uttrycker sig så. Tyvärr så sjunker skatteintäkterna med 18 miljoner kronor under två år, det är den senaste prognosen, och vi vet inte om det stannar där, säger hon till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".