Skinnskatteberg

Skolstängning splittrar kommunledningen

Beslutet att lägga ner Heds skola i Skinnskatteberg har lett till interna stridigheter inom socialdemokraterna i kommunen. Gunilla Stigsson, socialdemokrat som jobbar på Heds skola, väljer nu att hoppa av sina politiska uppdrag.

– Jag har jobbat i 30 år för den här delen av kommunen och nu tycker jag inte det finns någonting kvar att jobba för, säger Gunilla Stigsson till P4 Västmanland.

Hon berättar att hon fick besked om nedläggningen så sent som i onsdags, alltså bara en dag innan kommunstyrelsen sedan fattade beslutet.

Efter maktskiftet är Gunilla Stigsson ersättare i kommunstyrelsen, ersättare i Socialutskottet och hon är också ledamot i Arbetarekommunens styrelse. Men hon lämnar alltså de uppdragen eftersom hon tycker att hennes partikamrater i kommunledningen går alldeles för snabbt fram. Från beslutet i kommunstyrelsen i torsdags till det väntade beslutet i fullmäktige den 6 april är det bara två och en halv vecka.

Gunilla Stigsson hade velat att kommunen kallat till ett bymöte där berörda och allmänhet i Hed hade fått säga sitt och fått möjlighet att komma med egna förslag. Hon tycker det känns tråkigt att nu lämna in sin avskedsansökan, men tvekar inte:

– Jag tycker att man behöver vara med från den här delen och jobba för den för att vi ska ha en levande landsbygd, men i dagsläget så finns det ju ingenting att jobba för så då tycker jag det är helt okej, jag är helt klar i min uppfattning, säger Gunilla Stigsson till P4 Västmanland.

Kristin Axinge Jaslin
kristin.axinge-jaslin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".