Debatt om bostäder i KAK

I dag besökte socialdemokratiska riskdagsledamöterna Göran Magnusson och Sven-Erik Österberg Köping för att träffa kommunalråden i Köping, Arboga och Kungsör samt Göran Nilsson på Metalls avdelning 42. Syftet var att diskutera arbetsmarknadsläget i regionen.
Kommunalråden hade alla önskemål om mer statliga pengar till sina kommuner. Särskilt Arbogas kommunalråd P-O Nilsson framhävde vikten av statligt stöd för att exempelvis kunna bygga attraktiva bostäder. Riksdagsmännen replikerade att det är svårt att få hyresgäster i regionen att betala de höga hyror som ett attraktivt boende medför, till skillnad mot storstäderna. Metalls ombudsman Göran Nilsson talade om behovet av hjälp till kompetensutvecklig av medlemmarna. En person som är expert på att söka - och få - EU-bidrag till sådana projekt var ett konkret önskemål han förde vidare till riksdagsmännen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista