Sista chansen för släggkastare Johansson

Svensk friidrott skickar sin största VM-trupp någonsin. Västmanland kan få en deltagare med. Det handlar om släggkastaren Bengt Johansson från Götlunda som tävlar för Västerås Friidrottsklubb. Men då vill det till att han förbättrar sig rejält. Ikväll är sista chansen vid MAI-galan i Malmö.
Han ska kasta den sju kilo tunga släggan mer än fyra meter längre än vad han redan gjort. Det är inte omöjligt men svårt för Bengt Johansson att nå dom 76 meter och 40 centimeter som friidrottens förbundskapten Ulf Karlsson kräver. En skada i skulderbladet som Johansson ådrog sig vid Europacuptävlingarna i juni är det som hindrar honom från de riktigt långa längderna. - Det är svårt men inte omöjligt, säger Bengt Johansson om chanserna att kasta 76,40. Det är småsaker som gör att jag hittills inte nått upp till den kapacitet jag vet att jag har. Friidrotts-VM i Paris inleds 23 augusti.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".