Lyckad satsning mot narkotikan i Bergslagen

Tillgången på narkotika har ökat i de tre Bergslagskommunerna de senaste åren och polisen har tvingats arbeta alltmer målinriktat mot den hanteringen.
Antalet anmälda brott har ökat kratigt i Bergslagskommunerna, Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg, och det gäller främst narkotikabrotten. Under årets första sex månader greps och åtalades 43 personer för narkotikainnehav, jämfört med 6 året innan. Orsaken till ökningen är polisens hårda satsning på just narkotikabrottsligheten, och narkotikapolisen Inge Hjelm är nöjd med resultatet. Många av de gripna har varit på tillfälligt besök, berättar Inge Hjelm, men några större partier man man inte kommit åt. -Några sådana leveranser kommer inte til Fagersta och Norberg, säger han. Nu hoppas han att hösten ska bli lika framgångrik som våren och att man också ska hinna med att rensa upp bland narkotikamissbrukarna i Skinnskatteberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".