fagersta

Delade meningar om privatiseringen av sjukhuset

Det är nu klart att Bergslagssjukhuset i Fagersta ska privatiseras. Gunnar Stenås, gruppledare och politisk sekreterare i Sjukvårdspartiet Västmanland, tycker att beslutet är bra och något som är nödvändigt.

De företag som är intresserade att driva sjukhuset har ungefär sex veckor på sig att lämna sina anbud till landstinget. Och att Fagerstaborna skulle känna sig svikna över att sjukhuset nu läggs ut på entrepenad verkar inte alls stämma.

De flesta tror och hoppas att det kommer att bli bättre än tidigare.

Gunilla Bergström och kejo jokiemi från fagersta:

- Det blir säkert bra, jag är alltid positiv, förändringar är bra, säger fagerstabon Gunilla Bergström.

- Jag hoppas att man flyttar tillbaka mammografin och lite lättare akuta ärenden. Att det blir lite mer aktivitet, säger Gunilla Bergström.

Keijo Joukiemi från Fagersta tycker inte att det spelar någon roll ifall sjukhuset drivs privat eller inte, huvudsaken är att vården blir bättre, säger han.

- Jag förväntar mig bättre vård och kortare köer och sedan är det svårt att veta vad som händer när det blir privat, jag hoppas det blir bättre, säger Keijo Joukiemi till P4 Västmanland.

Distriktssköterskan Anneli Bergström, som jobbat länge på Bergslagssjukhuset känner en viss oro inför att sjukhuset nu ska privatiseras.

- Det är ju en oviss framtid, vi vet ju inte vad det innebär och vad som kommer att ske, säger Anneli.

Finns det någon oro nu när sjukhuset privatiseras?

- Det man främst tänker på är om det är några som får gå och vilka som får stanna kvar, det är svårt att veta egentligen, säger Anneli Bergström till P4 Västmanland.

Ingela Karlsson
ingela.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".