Känner sig illa behandlade

Många invandrarföretagare tycker att de behandlas illa av myndigheter och banker. Det visar en undersökning som gjorts av TEMO på uppdrag av Svenskt Näringsliv.
Mehran Tehranci är konsult på IFS, Internationella företagarföreningen i Västerås och hjälper invandrarföretagare. Han är inte alls överraskad över reslutatet men enligt honom beror missnöjet till stor del på att invandrare inte känner så väl till det svenska samhället. - Många gånger kanske de misslyckas med att fylla i blanketter rätt och skicka in fel information till myndigheterna, då uppstår det problem för dem, säger han. Rahim Babartaheri har drivit företag i Sverige i ett tiotal år och han har bemöts väl av både myndigheter och banker. Men Rahim känner andra invandrare som även upplevt motsatsen. Undersökningen visar också att trots att många invandrare bemöts dåligt av myndigheter så är invandrare mer positiva till företagsklimatet i Sverige än företagare i allmänhet. Rahim Babartaheri tror det beror på att många invandare är vana och beredda på att arbeta hårt för att få företaget att fungera. -Många lägger ner minst tolv timmar om dagen hela veckan, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista