Västerås

SJ satsar på ny försäljning - Västerås först ut

SJ har byggt om sin butik på Centralstationen i Västerås. Det är den första av sitt slag i Sverige. Borta är de gamla glasmontrarna och den har ett nytt koncept som bland annat går ut på att personalen ska finnas ute i butiken och hjälpa resenärerna till rätta.

Bo Westin är ansvarig för SJ:s resebutiker var med under invigningen - och han tror att det här är framtiden för resebutikerna.
-Folk kommer att känna att vi hänger med i tiden, med ett butikskoncept som påminner om andra butiker ute i samhället. Det kommer att visa att vi säljer något mer än bara en biljett.
Är det ett säljkoncept eller ett hjälpkoncept?
-Det är ett mer säljande koncept, men självklart är det så att ett säljande koncept innebär att vi kan erbjuda  kunden all den service som kunden förväntar sig.
Varför Västerås?
-Västerås är en region som utvecklas väldigt snabbt, med
många pendlare.
I dagsläget är SJ:s resebutik den 5:e största i Sverige. Om SJ anser att den här utformningen av butik är lyckad, så kommer man att framöver bygga om alla sina butiker i Sverige utifrån den här modellen.
Nils-Erik Norin var en av de kunder som var på plats när butiken invigdes i går.
-Det ser jättefint ut, men jag vet hur tjänsterna ser ut om man får den hjälp man behöver.  Men för mig som pendlare är det viktigaste trots allt punktlighet.

Per Sandström
per.sandstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".