Nya turer kring Salalokaler

Det går att rädda dom 70 varslade lokalvårdarna i kommunala Salalokaler undan uppsägning. Det anser Sala kommuns inköpschef Jan Olsson.
Lösningen, enligt honom, är att kräva att personalen ska få följa med till det bolag som tar över städningen. Dessutom anser han att Salalokaler mycket väl kan vara med och lägga ett bud på städningen. Turerna kring Salalokaler och de 70 lokalvårdarna blir allt fler. Det hela började när Salalokalers styrelse beslutade sig för att inte lägga något anbud på städuppdragen av dom kommunala fastigheter man överlåtit på Samhällsbyggnadsförvaltningen av förvalta. Ett beslut som upprörde socialdemokraterna eftersom man ansåg beslutet av så principiell betydelse att frågan borde avgöras av kommunfullmäktige. Beslutet innebar nämligen att alla lokalvårdare som idag är anställda av Salalokaler varslas om uppsägning från årsskiftet. Bland politikerna dök också uppfattningen upp att Salalokalers inblandning i upprättandet av anbudshandlingarna som nu skall skickas ut diskvalificerade dem att lägga något anbud. Något som skulle vara möjligt om kommunfullmäktige skulle gå på socialdemokraternas linje och förklara Salalokalers beslut som ogilltigt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".