Märker inte fallande konjuktur

Småföretagarna i Västmanland har ännu inte märkt av den fallande konjunturen. Istället är varannan av de drygt 4000 företagen beredda att nyanställa om man hittar bra folk. Det visar den årliga barometer som organsiationen Företagarna nu presenterat.
Och trots att man befarar sämre tider nästa år tänker de flesta undvika att avskeda personal. Ove Jansson är chef för företagarna i länet och säger att småföretag vill behålla kompetensen i företaget eftersom man har en positiv framtidstro. Även om det kan komma ett par år nu som inte är så bra så tror man att det vänder snart och då behöver man sin personal. En annan anledning till att småföretagare inte avskedar personal lika mycket som större företag kan vara att småföretagen har samma ägare längre och vill skaffa sig ett samansvetsat team. Det ger också mycket större trygghet för personalen, säger Ove Jamsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".