1 av 2
2 av 2
Carina Sandor
skinnskatteberg

Oppositionen vill ha tidsfrist för Heds skola

Oppositionen i Skinnskattebergs kommun agerar nu för att ge Heds skola en tidsfrist. Majoriteten med socialdemokraterna i spetsen har ju bestämt att skolan ska läggas ner redan från hösten. Beslutet ska upp till beslut redan vid måndagskvällens fullmäktigesammanträde.

Men folkpartisten Carina Sandor, numera i opposition, säger att den borgerliga alliansen kommer att kräva att nedläggningen utreds mer.

- Det finns inget annat alternativ än att återremittera för att få mer underlag och framför allt ge föräldrarna lite tid. Det kanske finns många föräldrar idag som inte vet hur hösten kommer att se ut, var de ska ha barnen till exempel. Man kan inte bara sätta de åt sidan, säger Carina Sandor.

Troligen drivs beslutet igenom eftersom det finns en politisk majoritet för det i kommunen, hur ser du på det?

- Jag hoppas att de ändrar sig. Den södra kommundelen är den enda delen där man byggt nya bostäder. Barnantalet i skolorna vet vi ökar från hösten 2010 och några år framåt. Vi vet att många äldre bor i röda hus med vita knutar som är attraktivt för storstadsbor. Det finns en tillväxtmöjlighet i den delen av Skinnskatteberg, säger Carina Sandor till P4 Västmanland.

Tror du att du får något gehör för åsikterna?

- Nej, jag har fel partifärg från början. Det vi vill från alliansen är att ge föräldrarna lite utrymme så att de hinner ha diskussioner och åtminstone ge de en möjlighet att starta en friskola om de vill det, säger Sandor.

Michael Gawell
michael.gawell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".