kungsör

Tillbud vid datorspelsträff när pojke ramlade ihop

Vid en träff för datorspelande ungdomar i Kungsör, ett så kallat ”lan”, inträffade under tisdagen ett tillbud när en pojke föll ihop vid sin dator. Han kvicknade till men fördes till sjukhus. Hans tillstånd är stabilt och han ska stanna kvar på sjukhuset över natten för observation.

Nu trycker arrangörerna hårt på att alla som är kvar på träffen måste sova ordentligt. Det säger Viktoria Johansson, en av arrangörerna.

- De som inte har skött sin sömn får väl göra det nu hoppas jag... så att det inte händer igen, säger Viktoria Johansson en av arrangörerna.

Vad som var orsaken till att just denne pojke föll ihop vet man ännu inte. Men det är inte ovanligt att vissa av ungdomarna som är med på såna här lan sitter uppe väldigt länge på nätterna.

När sjukvårdarna kom till platsen hade pojken vaknat till och han kommer att stanna kvar över natten på sjukhus. Hans tillstånd är enligt våra uppgifter stabilt och han ska inte vara illa däran.

Arrangörerna har beslutat att fortsätta med programmet men man har nu tryckt extra hårt på att de som inte har sovit tillräckligt måste gå och lägga sej och sova.

Kennet Lindquist
kennet.lindquist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".