Uppsagda inom industrin erbjuds ny utbildning

Nu finns en ny utbildning för den som sagts upp från sitt jobb inom industrin eller den som vill kombinera arbete och studier. Det är Mälardalens högskola som i vår drar igång en skräddarsydd utbildning som är ett led i att mildra effekterna av lågkonjunkturen.

Utbildningen som Mälardalens högskola satsar på handlar om att ge arbetslösa inom industrin, eller de som vill kombinera arbete med studier, baskunskaper i lean production, som enkelt uttryckt handlar om att göra produktionen så effektiv som möjligt.

Utbildningen är anpassat för industrin och vänder sig framförallt till unga och personer med specialistkompetens eller äldre, mer erfarna personer som vill komplettera eller fördjupa sig.

I samband med kursen erbjuder högskolan också utökad studievägledning, säger Anders Hellström, ansvarig för utbildningen på Mälardalens högskola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".