Västerås

Fängelse för tortyr hos Bandidos

Två västeråsare med kopplingar till Bandidos dömdes idag till tre år och sex månaders fängelse för den tortyrliknande misshandeln av en 26-årig västeråsare i Bandidos lokal i Västerås i februari i år.

De båda männen, 26 och 31 år gamla, döms för grov misshandel, olaga hot och olaga frihetsberövande.

Tingsrätten tror på 26-åringens historia om vad som har hänt och man anser också att misshandeln är styrkt via teknisk bevisning.

Domstolen anser också de båda männen tillsammans och i samförstånd har misshandlat och torterat den 26-årige västeråsaren, och att misshandeln präglats av särskild hänsynslöshet och råhet.

Det var i mitten på februari som den 26-årige mannen torterades i Bandidos lokal på Hacksta i Västerås.

Mannen hade träffat de två dömda på en nattklubb och följt med dem på efterfest i lokalen.

Väl där var det ett skämt om Bandidos som utlöste den brutala misshandeln.

Under flera timmar blev 26-åringen slagen, borrad i händerna, skuren i ansiktet och hotad med att hans fot eller hand skulle sågas av med hjälp av en motorsåg.

Misshandeln ledde bland annat till att mannen fick en blödning i hjärnan och att han mått mycket dåligt psykiskt efter det som hänt.

Det var inte förrän 26-åringen lurade i de båda att han skulle ge dem flera hundra tusen som han släpptes ut från lokalen.

De båda männen har hela tiden nekat till brotten men nu döms de alltså till tre år och sex månaders fängelse.

De ska även betala 65 000 kronor i skadestånd till 26-åringen.

Maria Edlund
maria.edlund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".