Rådgivning nu till hela länet

Företagsrådgiving för invandrare som funnits i Västerås sedan i somras har lyckats bra och nu ska projektet förlängas till slutet av nästa år och dessutom utökas att gälla hela länet.
Intresset för verksamheten har redan nu varit stort berättar Mehran Tehranci, företagsrådgivare vid Internationella företagarföreningen som hjälper invandrare som vill starta företag eller invandrarföretag som vill expandera. Hittills har företagsrådgivaren Mehran Tehranchi vid IFS, varit i Västerås bara två dagar i veckan men efter årskiftet ska han hjälpa invandrarföretagre i länet fem dagar i veckan. Det att man hjälper invandrare som driver eller vill starta företag innebär inte enbart att man skapar nya arbetstillfällen. Invandrarföretagen innebär också utveckling för näringslivet i stort, säger Mehran Tehranci till P4 Västmanland. Projektet är samarbete mellan Internationella företagarföreningen i Sverige, Västerås stad, länsstyrelsen och ALMI.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista