Besparingarna för Westmannaturism skjuts upp

Westmannaturism fick tidigare besked från landstinget om att anslaget därifrån skulle halveras nästa år. Men så blir det inte - besparingarna skjuts upp i ett år.
Efter landstingstyrelsens möte igår står det klart att Westmannaturism får ett års respit med de förväntade nedddragningarna. Anslaget från landstinget blir nästa år detsamma som i år - drygt 7 miljoner. Och länsturistchef Tapio Hovebro, är lättad: - Det känns ju oerhört tillfredsställande att vi får ett år ytterligare på oss för besparingar, så att vi kan ställa om organisatiopnen under det året. - Sedan beror det lite grann på vilken nivå det blir år 2005, säger länsturistchef Tapio Hovebro till P4 Västmanland. För år 2005 blir det besparinga, frågan är bara hur stora. Landstinget vill riva upp det nuvarande avtalet med Westmannaturism, och antingen halvera sitt anslag eller minska det med 25 procent. Idag har Westmannaturism en budget på drygt 27 miljoner kronor. Landstinget har bidragit med 7,3 miljoner, länets kommuner med dryg fem. Resten är bidrag från EU. På grund av landstingets dåliga ekonomi måste man minska sitt anslag till Westmannaturism. Under gårdagens landstingsstyrelsemöte beslutade politikerna att Westmannaturism i december ska presentera följderna av en 50-procentig och en 25-procentig neddragning av landstingets anslag. Besparingarna ska träda i kraft vid årsskiftet 2004/2005. Enligt Tapio Hovebro är det framför allt marknadsföringen av länet som man kan dra ner på.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".