Skinnskatteberg

Samlad service på biblioteket

Landet runt pågår nu arbetet med att skapa gemensamma kontor för Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och kommunen. I länets minsta kommun, Skinnskatteberg, har ett sådant samarbete funnits en tid, men nu nysatsar kommunen och flyttar verksamheten för att den ska bli ännu mer tillgänglig.

Skinnskattebergs kommunchef Leena Berglund berättar att verksamheten nu flyttats från kommunens reception till biblioteket.

– Vi tycker att det är lätt för människor att komma dit, det ligger ännu mer centralt i samhället och många människor rör sig där, säger Leena Berglund.

Hon berättar att bibliotekspersonalen nu blir servicepersonal, men inte ska arbeta som arbetsförmedlare eller försäkringsrådgivare utan istället kunna hjälpa människor att själv söka information, bland annat via bibliotekets datorer. Hon tycker att det hela hittills fungerat bra, både för personalen och för allmänheten:

– Givetvis ger det vinst att man inte behöver söka på många ställen, jag tror att den enskilda människan inte är intresserad av vem som sköter samhällsfunktioner utan man vill ha hjälp med den fråga man har, säger Leena Berglund.

Kristin Axinge Jaslin
kristin.axinge-jaslin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".