Landsbygdsskolorna i Sala blir kvar?

Hela utredningen om framtiden för landsbygdsskolorna i Sala kommun ska göras om. Det kan betyda att den föreslagna nedläggningen av fyra skolor inte blir av.
På initiativ av kommunalrådet Carola Gunnarsson ska kommunen nu gå ut och fråga samtliga föräldrar vilka skolor och förskolor de vill ha sin barn i. Carola Gunnarsson anser att utredningen som gjordes av Barn- och utbildningsförvaltningen - där man talade om nedläggning av upp till fyra landsbygdsskolor - blev för mycket inriktad på förvaltningens ekonomiska situation. Men nu ska alltså föräldrarna få en chans att komma till tals. Dessutom kommer samtliga föräldrar i kommunen att fritt få välja skola eller förskola för sina barn, och barnen ska få skjuts dit på kommunens bekostnad, enligt Carola Gunnarsson. Idag placeras barnen i den skola eller förskola som ligger närmast bostaden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".