Inga nya företag efter starta eget projekt

Det blev inga nystartade företag efter det år som projektet VIDA har pågått. Projekt som Tillväxtverket och Länsstyrelsen finansierade riktade sig till kvinnor med invandrarbakgrund. Tanken har varit att man ska så ett frö för att men en dag våga ta steget att bli egenföretagare.

Att det inte startades upp några nya företag under den här perioden ser projektledaren Sanna Rytilahti på Coompanion Västmanland inte som något misslyckande.

- En del studerar fortfarande och andra har försörjningsstöd och då är steget lite längre än att man ska starta upp ett företag på bara ett år.

Sammanlagt är det 30 kvinnor med invandrarbakgrund som har varit med i det här projektet. Kvinnorna har varit bosatta i områden runt omkring Västerås och Köping. En av dessa är Elena Olzoeva som trots att hon inte startat upp något företag känner att projektet har gett henne en hel del.

- Det har gett mig en bild av vad jag kan ge samhället och vilka möjligheter jag har.

- Mitt mål är att starta ett eget företag, antingen själv eller i kooperativ form, säger Elena Olzoeva.

Per Sandström
per.sandstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".