Västerås

Politiker plockade skräp

Den här veckan är det skräpplockar vecka med olika arrangemang runt om i länet. Tommy Levinsson (S), andre vice ordförande i tekniska nämnden, deltar själv i arbetet.

Veckan arrangeras runt om i landet i samarbete med ”Håll Sverige Rent” och är också en tävling mellan kommunerna och på tisdagen är det full aktivitet i Västerås centrum, skräp samlas upp på flera håll.

- Man hittar ju mycket cigarettfimpar, kapsyler, urdruckna ölburkar, halvätna melonskal. Man kan hitta det mesta, säger Tommy Levinsson.

Hela Västerås, alltså inte bara kommunens verksamheter, skulle kunna spara upp mot 25 miljoner om det inte fanns någon nedskräpning, enligt Tommy Levinsson.

Nina Lundkvist på tekniska nämndens stab är den som håller i arrangemanget för Västerås del. Hon tycker att arrangemanget gått bra, även om det varit kallt för dem som varit ute och plockat.

Patrik Åström
patrik.astrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".