västerås

Lillhagaskolan läggs ner - föräldrar upprörda

Lillhagaskolan i Västerås ska läggas ner. Det var upprörda känslor när föräldrarna fick beskedet på ett informationsmöte igår kväll.

Det är ProAros styrelse som tagit beslutet om nedläggningen. Anledningen är sviktande elevunderlag och för höga hyreskostnader.

En av de besvikna förälfrar som var med på informationsmötet igår kväll var Elena Calota:

– Det är jättetråkigt och det kommer bli svårt, framför allt att förklara det här för barnen.

Det är Grundskolenämnden som slutgiltigen avgör om Lillhagasskolan ska läggas ner, och det lutar alltså starkt åt det. Den 7 maj är beslutsdag.

På informationsmötet i Lillhagaskolan var många föräldrar väldigt upprörda över ProAros och politikernas agerande.

Grundskolenämndens ordförande Mikael Damsgaard (M)försökte förklara varför det lutar åt ett beslut att lägga ner skolan.

Föräldern Klas Koppari var också på informationsmötet. Han ger inte mycket för den ersättningsskola som ProAros erbjuder, nämligen Emausskolan, utan kommer troligtvis att låta sina barn gå i en friskola.

– Alternativet att låta barnen korsa en farlig väg för att ta sig till Emaus till en skola som de inte ens tycker om att se, det kommer att bli svårt, säger Kals Koppari till P4 Västmanland.

Terje Lund
terje.lund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".