Västeråsare tog guld i blomsterbinderi

Sverige tog guld i Nordiska Mästerskapet i blomsterbinderi i helgen. Lagledare var Irene Hagström, som har en blomsteraffär i Västerås.
Nordiska Mästerskapen avgjordes i lördags i Oslo. Lagen fick fyra olika uppgifter, som skulle fullgöras under fyra timmar. En av uppgifterna var att göra en bruddekoration till en något annorlunda brud. - Hon såg ut som en korsning mellan en punkare och "heavy metal". Det blev definitivt inte någon traditionell brudbukett, säger Irene Hagström till P4 Västmanland. Buketten hade släpande, långa, taggiga rosgrenar - med alla blommorna borttagna - som grund. För att bruden inte skulle sticka sig hade de lindat svarta läderband där hon skulle hålla. - I rostaggarna hade vi satt fast en massa häftiga blommor i härliga färger till den här helheten. Irene Hagström är mycket glad över det hedrande guldet, och tycker att det allra viktigaste med segern är äran. Tävlingen hölls på Gåvo-och trendmässan för inköpare. Det var första gången tävlingen hölls som en lagtävling.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".