Skolor läggs ner i Skinnskattebergs kommun

Barn- och utbildningsnämnden i Skinnskatteberg föreslår att skolorna i Färna och Riddarhyttan ska läggas ner. Orsaken är att skolorna har för få elever, enligt kommunalrådet Måna Mattsson.
Turbulensen kring skolorna i Skinnskattebergs kommun fortsätter. Tidigare har vi rapporterat om att klasser på Centralskolan har slagits ihop, och att det har medfört protester och demonstrationer. Nu föreslår Barn- och utbildningsnämnden att två skolor i kommunen helt ska läggas ner. Det gäller skolorna i Färna och Riddarhyttan, och orsaken är att skolorna har för få elever, enligt kommunalrådet Måna Mattsson. Hon menar att det inte går att upprätthålla en tillräckligt hög kvalitet med för få elever. Om skolorna läggs ner är tanken att eleverna i Färna ska hänvisas till skolan i Hed, medan eleverna i Riddarhyttan ska gå i skolan inne i Skinnskattebergs tätort.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".