Personalbrist på akuten i Västerås

Akutkliniken i Västerås har svårt att få tag i personal. Det är framför allt sjuksköterskor det är brist på, och nu satsar man på ytterligare ett rekryteringsförsök.
Trots att Landstinget Västmanland totalt sett drar ner på sin verksamhet, så kommer akuten i Västerås att utöka det närmaste året. Detta för att täcka vårdbehovet när lasaretten i Sala och Fagersta drar ner. Chefen för akuten, Sune Handell, räknar med att få tag på ambulanspersonal; det finns intresseanmälningar som ligger och väntar. Men att hitta sjuksköterskor som vill jobba i Västerås är lite svårare. - Vi behöver någonstans mellan tio och tjugo sjuksköterskor till akutkliniken idag, säger Sune Handell till P4 Västmanland. Just nu har landstinget lagt ut ytterligare en annons. - Vi har fått ett visst gensvar, men det räcker inte. Vi har haft personalbrist de senaste åren och har inte kommit ikapp. Om man inte lyckas få tag i så många sjuksköterskor som behövs, kan det i slutänden betyda att väntetiderna på akuten i Västerås blir längre. - Däremot tror jag att vi kommer vi att upprätthålla vårdkvaliten, säger Sune Handell till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".