Sander får lämna IVH.
Västerås

Sander får lämna IVH Västerås - Ramon Laurén ny tränare

IVH Västerås herrar har gjort klart med vem som ska träna laget kommande säsong i allsvenskan.

Men det blir inte den tidigare spelande tränaren Martin Sander som fortsätter  - klubbens nye tränare heter Ramon Laurén.

Det mesta tydde på att Martin Sander skulle fortsätta träna IVH:s herrar.

Sander, som såg till att rädda kvar klubben i allsvenskan som spelande tränare, var själv intresserad av att fortsätta, men IVH valde att säga nej till honom.

– Det var ett väldigt svårt val. Vi våndades fram och tillbaks men den största faktorn var att Ramon bor i Västerås och Martin i Stockholm, säger Peter Bamberg, verksamhetsansvarig i IVH Västerås.

Hur reagerade Martin när han fick beskedet?
 – Han blev nog inte speciellt glad, men jag tror nog att han hade ett rättså stor förståelse för vårt val.

– Naturligtvis så hade han siktat in sig på att ta det här laget, men ibland måste man ta svåra beslut och vi tror att vi gjort rätt långsiktigt, säger Peter Bamberg till P4 Västmanland.

Martin Sander har efter säsongen varit med och jobbat inför kommande säsong med att bland annat ta hit spelare för att provträna med IVH. Något som Peter Bamberg menar att det har ingått i hans tidigare tränaruppdrag.

Ni känner inte att ni har svikit Martin Sander?
 – Till viss del kan man känna att det är så. Men jag tycker hela tiden att vi försökt att vara öppen mot honom och sagt att ingenting är klart.

– Vi förde diskussioner hela tiden beroende också på att han sa att han ville avvakta och se om laget klarar sig kvar i allsvenskan.

– Jag ser inte att vi gjort så mycket fel, men det är klart att det svider för honom, säger Peter Bamberg.

P4 Västmanland har försökt få tag i Martin Sander utan att lyckas.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".