Utökad lärarutbildning på Mälardalens högskola

Mälardalens högskola har i höst fördubblat antalet antagna studenter till lärarprogrammet, jämfört med förra hösten. Det beror framför allt på att högskolan nu startar förskoleutbildning och lärarutbildning för hela grundskolan.
Vår region behöver de här blivande lärarna, det säger Ann-Christin Julin-Svensson, samordnare för lärarutbildningen på Mälardalens högskola. Tidigare har Mälardalens högskola haft lärarutbildning från årskurs 4 upp till gymnasiet. Men från och med i höst kommer man alltså att ha från förskolan och uppåt. Det innebär en ökning från 150 elever som antogs förra hösten, till den här terminens 300. Men fortfarande är det svårt att hitta tillräckligt många sökande till naturämnena, liksom till vissa språk, det säger Ann-Christin Julin-Svensson. Hon säger också eleverna själva måste bedömma om deras ämnesval är efterfrågat ute i skolorna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".