Gamla stan

Misstänkt kvinna omhäktas inte

Den kvinna som misstänks ligga bakom skottlossningen i Gamla stan i Stockholm släpptes idag efter omhäktningsförhandlingar.

Kvinnan misstänktes för att ha lejt en 41-årig man att skjuta en man som kommer från Västerås och hans sambo. Mannen skadades allvarligt och även kvinnan skadades.

Kammaråklagare Rolf Hillergran säger till P4 Västmanland att han inte håller med om Tingsrättens bedömning att hon bör släppas. Han säger vidare att hon fortfarande är intressant i fallet.

Åklagaren ville ha kvinnan omhäktad på sannolika skäl misstänkt för anstiftan till mordförsök men lyckades alltså inte. Som skäligen misstänkt säger reglerna att hon inte kunde sitta kvar som häktad längre.

Rolf Hillergren säger dock till P4 att gränsen mellan skäligen misstänkt eller på sannolika skäl misstänkt för någonting ibland kan vara suddig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".