Skolbråk tas upp i kommunledningen

Kommunledningen i Fagersta har bjudit in Brinellskolan och polisen till ett möte, för nu tycker kommunalrådet Stig Henriksson att det behövs krafttag mot problem på skolan.
- Det är oerhört trist. Det ska inte behöva vara så här i skolor; vare sig i gymnasiet eller i grundskolan, säger kommunalrådet Stig Henriksson till P4 Västmanland. Kommunledningen har nu bjudit in både skolan och polisen till ett möte, för nu tycker Henriksson att det behövs krafttag. Som P4 Västmanland rapporterade igår, så började hösterminen på Brinnellskolan i Fagersta med bråk och misshandel. Skolan har tidigare haft liknande problem, och det har funnits grupper i skolan som haft koppling till nynazism. Nu - när inte många dagar av den nya terminen har gått - har man redan haft flera misshandelsfall på Brinellskolan. Bland annat har ungdomar utifrån kommmit till skolan och misshandlat en elev vid ett par tillfällen. - Tyvärr har der nästan blivit ett mönster att det är stökigt de första veckorna, och så ska vi inte ha det, säger Stig Henriksson till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".