Köping

Välbesökt första maj-firande

I Köping var första maj-firandet idag välbesökt. Köping är den kommun i Västmanland som kanske hårdast drabbats av varsel och uppsägningar, senast var det Volvo Powertrain som varslade ytterligare 275 anställda.

Ett par hundra personer hade sökt sig till första maj-firandet på Hökartorget i Köping. Åhöraren Ingrid Larsson berörs av varslen eftersom hennes son är varslad. Hon tycker det är viktigt att samlas på första maj:

– Vi måste ju visa vad vi vill och det var rätt så bra plakat tycker jag, att arbetarna ska bli jämställda, säger Ingrid Larsson.

Den yngsta talaren i Köping var nioåriga Josefine Linder. Hon skulle prata om Unga Örnar och barn i andra länder – och tyckte inte alls det var läskigt:

– Först tänkte jag att det är lite läskigt, men sen tänkte jag nej det är inte så läskigt, det är ju bara lite folk, säger Josefine Linder till P4 Västmanland.

Kennet Lindquist
kennet.lindquist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".