Rodrigo Melara
Västerås

Partipolitiskt obunden demonstration för tredje året i rad

En partipolitiskt obunden första maj-manifestation ägde rum i Västerås. Där samlades många små föreningar som vill samla arbetarrörelsen, utan att för den skull göra det under de traditionella politiska partierna.

En förening som var med var Internationell Solidaritet.

- Det är bättre att ha ett gemensamt första maj-firande och inte så många grupperingar som nu. Det säger Rodrigo Melara, medlem i Internationell Solidaritet.

Ytterligare en förening som var med var Svensk-Kubanska Föreningen som vill sprida information om den kubanska revolutionen. De jobbar också för att frige fem politiska fångar som sitter i fängelse i USA.

På talarlistan under kvällens aktiviteter stod bland andra Ture Jadestig, före detta riksdagsman för socialdemokraterna, och representanter för Rättvisemärkt, JAK Medlemsbank, och Västerås Bokcafé. Organisationer som inte är lika tydligt politiska som politiska partier.

Kennet Lindquist
kennet.lindquist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista