Ingen sägs upp när Samhall lägger ner i Hallsta

Ingen av de cirka 50 berörda anställda ska förlora jobbet när Samhall lägger ner sin industrianläggning i Hallstahammar. Men de måste vara beredda att flytta på sig.
- Alla våra medarbetare som har funktionshinder behåller sina jobb, säger Laila Johnsson, projektledare för avvecklingen av Samhall:s industrienhet i Hallstahammar. - Man bli erbjuden andra arbetsuppgifter. Man kan också få byta arbetsplats, och även stad. Idag bedriver Samhall tvätt, städning och distribution av kyld mat vad det gäller tjänstesidan i Hallstahammar. Nu ska alltså de cirka 50 personer som hittills arbetat inom industrisidan också gå över till tjänstesektorn, när industrienheten läggs ner. Men exakt vad de ska syssla med är ännu inte klart. Laila Johnsson är medveten om att det finns många frågor bland personalen, eftersom det konkret idag inte finns något att erbjuda i nya jobb. - Det kommer att finnas flera fasta enheter i Västmanland. Västerås är en ort - där kan det ju finnas jobb som passar för de medarbetare som finns i Hallstahammar idag, säger Laila Johnsson till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".