LO i Västmanland passivt inför EMU-omröstningen

Flera LO-distrikt i landet har avsatt personal för att locka medlemmarna till valurnorna vid EMU-omröstningen - men inte Västmanlandsdistriktet.
Landsorganisationen, LO, har varit ovanligt tyst inför EMU-valet i september, jämfört med hur organisationen brukar agera inför ett riksdagsval. Detta trots att LO:s ordförande Vanja Lundby-Wedin har poängterat vikten av ett högt valdeltagande, och har uppmanat medlemmarna att gå till vallokalen. Flera LO-distrikt runt om i landet har också avsatt personal som försöker locka medlemmaran till vallokalen, men inte Västmanlandsdistriktet. - I det här valet så har LO inte tagit ställning för om man ska uppmana till att rösta JA eller NEJ, utan den stora uppmaningen ligger ju i att rösta, säger LO:s ordförande i Västmanland, Svante Bylund. Det kan för en utomstående se ut som om Västmanlands-distriktet inte agerar enligt sin Sverige-ordförandes vilja, men Svante Bylund håller inte med: - Jag tycker att vi gör det. Olika distrikt väljer olika metoder att verka igenom, säger Svante Bylund till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".