Studentpub riskerar nedläggning

Studentkårspuben på Mälardalens högskola kan komma att läggas ned. Puben går med förlust och om inte någon privat aktör tar över istället för kåren, så läggs den ner sista december i år.

Kårens vice ordförande Jonna Andersson säger till SR Västmanland att hon tror att studenterna kommer att tycka det är tråkigt att puben kanske läggs ner.

Studentpubarna i både Västerås och Eskilstuna har gått med förlust i många år. Tanken är att hitta en privat restauratör som kan driva puben, men med privata intressen kommer priserna att öka då kåren själva är momsbefriade när de driver puben.

Det ideella arbetet kommer också att försvinna.

Jonna Andersson säger att studenterna inte har någon erfarenhet av att driva restaurang och att det är en av anledningarna till att pubarna har gått dåligt.

Nästa år kommer troligtvis kårobligatoriet att försvinna, men Jonna Andersson säger att beslutet att inte driva pubarna skulle ha tagits ändå.

Terje Lund
terje.lund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista