Skinnskatteberg

Ny fotbollshall invigs i Skinnskatteberg

Den nya fotbolls- och allaktivitetshallen i Skinnskatteberg ska nu invigas. Det sker under stort pompa och ståt och med flera kända fotbollsstjärnor på plats på söndagen, bland annat Thomas Ravelli.

Den nya hallen har inneburit ett uppsving för lilla Skinnskattebergs sportklubb, som har fördubblat antalet aktiva från 100 till 200 sen säsongen startade, det berättar Tommy Veittikoski är ordförande i Skinnskattebergs sportklubb.

-Vi har ett nytt flicklag, det är väldigt positivt. Knattarna, de yngsta aktiva, är 54 stycken.
 -Det mest positiva med hallen är inte hallen i sig, utan aktiviteterna man stoppar in i den. Att öppna dörrarna och se ungarna springa in är en fantastisk syn och känsla. De älskar det, så det är kul! säger han.

Hallen är en gåva från skinnskattebergs-bon Gerald Engström, vd för företaget System air. För ett år sen, på sin 60-årsdag, gav Gerald Engström lilla Skinnskattebergs sportklubb 10 miljoner kronor, pengar som skulle användas till en ny sporthall.

Nu är den klar, och den har redan använts av fotbollsspelande ungdomar.

När vi är där fixar personalen för fullt med det sista, de målar dörrar och skruvar ihop bord till kaféet.

Hallen är 60 gånger 45 meter, det högt i tak,och ljust och fräscht och på marken ligger konstgräs.

Det finns också ett gym, omklädningsrum, konferenslokal och kafé.

På söndag väntar man upp till 3000 besökare till invigningen, med stjärnor som Thomas Ravelli, ordförande för fotbollförbundet Lars-Åke Lagrell och Ralf Edström.

För Skinnskatteberg är hallen betydelsefull.

-Jag brukar säga att det här är Skinnskattebergs eiffeltorn. Jag tror och hoppas att den kommer att ha lika stor betydelse för Skinnskatteberg som eiffeltornet har för Paris, säger Tommy Veittikoski.

-Vi vill att det här ska bli en samlingsplats för alla, oavsett ålder, förening och företag.

Maria Edlund
maria.edlund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".