surahammar

Samordnare på Global: "Vi ställer ingen på gatan"

Maria Boman, samordnare på flyktingboendet Global håller inte alls med om att den 18-åriga pojken från flyktingboendet ställts på gatan utan tak över huvudet.

- Han har inte blivit utslängd från någon lägenhet, han har tak över huvudet och har erbjudits en lägenhet under en lång tid och även ett eget kontrakt. Men det valde han att inte vilja ha. Men under dagen har han ångrat sig och ville ha lägenheten, vilket han naturligtvis fick och han har nu skrivit på ett eget kontrakt, säger Maria Boman, samordnare på flyktingboendet Global.

Har han flyttat in nu?

- Nej det här skedde senare på eftermiddagen, så det har han inte hunnit. Men han får bo i en av Globals lägenheter tills det löser sig med nycklar och möbler och allt annat som behöver ordnas innan han kan flytta in i den nya lägenheten.

Vad tror du det beror på att han upplever det som att han ställts på gatan - han begärde ju hjälp av Annica Angefeldt Hallgren?

- Han kanske inte har fått precis som han har velat, men kommunen måste följa de riktlinjer och rutiner som finns. Men han har inte stått utan tak över huvudet utan han har hela tiden haft möjlighet till tak över huvudet och försörjning, säger Maria Boman.

Anna Holm
anna.holm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".