Power Meet i Västerås också nästa år

Det blir ett Power Meet i Västerås också nästa år, trots fylleri, misshandel, våldtäkt och mängder av rattfyllerister på årets motorträff. Kanske är det inäkterna på runt 20 miljoner kronor som lockar?
Arrangörerna och Västerås Stad är överens om att det ska bli ett Power Meet i Västerås även nästa år; detta efter att ha utvärderat årets evenemang. - Vi kommer att skicka in en ansökan till Västerås stad om att arrangera även 2004. Största skillnaden blir att vi lägger det en helg senare än vanligt. Det säger Tony Skärstrand från Åby motorklubb, klubben som arrangerar Power Meet. I förra veckan träffades flera av intressenterna kring Power Meet för att utvärdera årets evenemang. Det var bland andra Västerås Stad, polisen, ambulansen och räddningstjänsten. Och de var överens om att årets Power Meet fungerade bättre än fjolårets. - Det var bättre med avseende på trafikframkomligheten och ordningsproblemen. Power Meet betyder mycket för näringslivet och västeråsarna gör en vinst på över 20 miljoner på Power Meet, säger Hans Näslund, Västerås Stads samordningsansvarige för Power Meet. Det som eventuellt kan väcka farhågor är förstås stöket och brottsligheten under helgen. I år omhändertogs ett 50-tal personer för fyllleri, antalet rattfyllerister tangerade rekordet på 22 stycken, flera fall av misshandel anmäldes och en ung flicka våldtogs. Är allt detta verkligen värt 20 miljoner i intäkter för västeråsarna? - Naturligtvis är inga brott acceptabla. Men å andra sidan kan man vända på frågan: Ska några få personer som beter sig svinaktigt få förstöra en folkfest? säger Hans Näslund. Efter utvärderingen kan han konstatera att det inte finns någon diskussion om att stoppa evenemanget, liknande den diskussion som fanns för ett år sedan. - Nej, det finns det inte. Varken polis, räddningstjänst eller Västerås Stad ser någon anledning att sätta stopp för nästa års Power Meet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".