Nazister hyllar mördad Surabo

Idag planeras demonstrationer i Salem söder om Stockholm av högerextremistiska och nynazistiska grupper till minnet av en 17-årig pojke från Surahammar.
17-åringen blev i december förra året knivskuren och mördad av en 18-åring med invandrarbakrund. 18-åringe blev dömd för mord till rättspsykiatrisk vård vid Huddinge tingrätt. Även fem, sex andra män dömdes i samband med brottet för att ha misshandlat 17-åringen innan han mördades. 18-åringen förklarade brottet med att han gjorde det av hämd för att 17-åringen tidigare på kvälllen gett en flicka en örfil och då kommit bråk med ett grupp yngre pojkar. 18-åringen sa också att han blev uppjagad av att 17-åringe var skinskalle. Demonstrationen i Salem idag andordnas av en 25-årig flera gånger dömd nazist, som fått tillstånd av polisen att vara ansvarig för demonstrationen. Men även en antirasistisk demonstration kommer att hållas i dag i Salem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".