Protester mot för få dagisplatser i Östervåla

215 östervålabor protesterar mot bristen på förskoleplatser på orten. I ett upprop anklagar man politikerna för passivitet. Inte förrän efter årsskiftet väntas en lösning på problemet.
Det är den omfattande inflyttningen till flera av kommunens östligt belägna tätorter som förorsakat problemen. Många föräldrar har tvingats tacka nej till jobb bara för att de inte har någon dagisplats för sina små. Flera östervålafamiljer har därför accepterat att ta dagsplats i Harbo på väg mot Uppsala. Men så fort som det är möjligt vill de tillbaka till Östervåla. De familjerna plus ytterligare 10 barn som finns på kommunens väntelista kommer att fylla ytterligare en dagisavdelning som skall inrymmas i en modul som skall så klar efter årsskiftet. Samtidigt skall en småbarnsavdelning som idag är inrymd i en lägenhet i ett flerfamiljshus stängas och flyttas dit. Totalt kommer då 120 barn att ha plats på förskolan i Östervåla
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".