Kritik mot nyetablering i centrala Hallstahammar

I dag ska byggnadsnämnden i Hallstahammar ta ställning till den tyska lågpriskedjan Lidls ansökan att etablera sej i centrala Hallstahammar. Men det finns kritik mot etableringen.
Planerna innebär bland annat att tre hus kommer att rivas för att göra plats för Lidls nya butik. Om byggnadsnämnden säger ja kommer planerna att ställas ut med början om någon vecka. Men de här planerna har väckt motstånd, bland annat hos hyresgästerna i de befintliga husen. En av dem är Reini Carlsson som driver klädbutiken Kokettens Dammode. - Det blir ju bekymmer för mig att hitta ny plats för butiken. Och sen tycker jag också att det är synd på det här gamla fina huset, säger hon. Den tyska lågpriskedjan Lidl håller på att etablera sig på flera orter i länet, i till exempel Fagersta, Köping och Arboga håller butikerna på att byggas som bäst. Men i Hallstahammar har det dragit ut mer på tiden, och en orsak till det är att det har funnits motstånd. Bland annat från moderaternas representant i byggnadsnämnen Göran Lindén - Det är helt galet att kommunen gör om stadsplanen och satsar miljoner på att flytta vägen och bygga en ny rondell, bara för att gå Lidl till mötes, säger han. Han betonar att han är positiv till etableringar, men platsen är illa vald tycker han. Dessutom tycker han att centrum kommer att försämras om förslaget går igenom. - Det kommer att bli det ett fult hus, säger Göran Linden, som är emot en etablering av Lidl på den plats som är föreslagen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".